Hayata Dair Herşey
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaForum KingLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Windows NT

YazarMesaj
Leon
Administrator
Administrator
Leon

Erkek
Rep :
Windows NT Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Windows NT Right_bar_bleue

Ruh Hali : Windows NT Soguk10
Takım : Windows NT 1446

Windows NT Empty
MesajKonu: Windows NT   Windows NT I_icon_minitimePtsi Mayıs 19, 2008 2:06 am

Windows NT, Microsoft tarafından DOS tabanlı işletim sistemlerinin yerini alacak ve eksiklerini kapatacak şekilde geliştirilen, işletim sistemi ailesidir. İlk versiyonu Haziran 1993'te çıkmıştır. Windows'un DOS üzerine çıkan yapısı ve modern bir işletim sisteminin sahip olması gereken özelliklere sahip olmaması nedeniyle, yeni bir işletim sistemi çekirdeği geliştirilmeye başlanmıştır. Windows NT, 32-bit, multi-tasking işletim sistemi özellikleriyle gelişmiş bilgisayarları ve sunucu piyasasını hedefleyen bir üründür. NT kısaltması "New Technology" (Yeni Teknoloji)'nin kısaltmasıyken, sürekli geçiken projenin çıkış tarihi nedeniyle "Not Today" (Bugün Değil) olarak anılmaya başlanmıştır.

Microsoft kısa zamanda tüm Windows ürün ailesini NT çekirdeği üzerine geçirmeyi planlarken, pazarlama ağır basmış ve Windows 9x ailesi Windows ME sürümüne kadar kullanılmaya devam edilmiştir. Windows 2000 ve sonrasında ise son kullanıcıya yönelik olarak da Windows NT çekirdeğine tam olarak geçilmiştir.

Windows NT çekirdeği Hybrid Kernel yapısına sahiptir.
http://www.forumking.all-up.com

Windows NT
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Windows tarih oluyor !
» Windows Journal 1.5
» Neo Vista Sytle for Windows Xp