Akademik Yükseltilme Ve Atamalarda:
2547 sayılı Yükseköğretim Yasası ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde öngörülen koşulları yerine getiren adayların değerlendirilmesi aşağıdaki ilkelere göre yapılır.
•Değerlendirmeye alınacak bilimsel, eğitim, öğretim ve idari faaliyet türleri ve bunlara ait puanlama sistemleri Ek 1’lerde verilmiştir.
•Bu puanlama sistemi, adayların faaliyetlerini sadece nicel yönden bir ön değerlendirmesini yapmaktadır.
•Bu ön değerlendirme sonrası yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük için Ek2’lerde belirtilen kriterlerin ve belirlenen puanların altında kalan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.
•Ekte belirtilen kriterler sadece bir ön-koşul niteliği taşımakta olup,bilimsel değerlendirme jüri üyelerince yapılacaktır.Akademik yükseltilme ve atamalarda da jüri üyelerinin yapacağı bilimsel değerlendirmeler esas alınacaktır.
Bu yönerge, adayların kendilerini hazırlamalarını ve kendi durumlarını değerlendirmelerini kolaylaştırmak ve Jüri üyelerinin adaylar hakkında daha sağlıklı karar verebilmelerini ve değerlendirmelerinde nesnellik sağlamak ve yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.